Grön mat, Pastarätter

Josefines Pasta med kantarellsås

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Josefine Svensson!

Betyg:
  • Personer: 4

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st schalottenlökar
    • 50 g smör
    • 2 stora nävar kantareller
    • 0,5 dl vin, vitt
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 4 dl vispgrädde
    • Parmesanost, riven
    • Salt & peppar
    • Honung
    • Ett knippe hackad persilja

    Så här gör du

    1. Stek schalottenlök och kantareller i smör på medelhög värme i cirka 10 minuter. Bränn inte smöret.
    2. Häll därefter i vinet och låt sjuda i några minuter.
    3. Tillsätt kantarellfonden och låt sjuda i ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och honung.
    4. Medan såsen kokar passar det perfekt att koka upp pastan. Salta pastavattnet ordentligt!
    5. Tillsätt pastan, parmesanosten och den hackade persiljan i kantarellsåsen och smaka av igen med salt, peppar, mer parmesanost och persilja. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet.
    6. Toppa den färdiga rätten med extra parmesan. Servera och njut!

    Produkter