Grön mat, Soppa

Kall Tomatsoppa

I receptet för Kall Tomatsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

35 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 st röd chili
  • 1 bit ingefära, färsk
  • 1 kg tomater, väl mogna
  • 3 kvistar timjan, färsk
  • 1 st lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 400 g körstomater, konserverade
  • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • 4 dl vatten
  • 1 msk citron, pressad
  • salt och peppar
  • socker

Så här gör du

  1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära, hacka chilin.
  2. Skölj och dela tomaterna i 4 bitar.
  3. Lägg allt på en ugnsfast form och ringla över oljan.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Rosta allt i ugn, 220 grader i 15 minuter.
  6. Häll sedan över allt i en kastrull, tillsätt 4 dl vatten, citron, konserverade tomater och fond.
  7. Låt det koka sakta 10 minuter.
  8. Fiska upp timjan och lagerblad, mixa till en slät soppa.
  9. Smaka av med salt, peppar, fond och eventuellt en nypa socker.
  10. Kyl soppan och servera den kall som lunch eller på picknic.

 

Produkter