Grön mat

Kikärtsgryta med zucchini och ris

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    ca 20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 paket Kikärtor, avrunna (ca 500 gr)
    • 1 st Grön zucchini, tärnad
    • 1 st Gul lök, strimlad
    • 2 klyftor Vitlök, hackade
    • 2 msk Olja
    • 1-3 tsk Currypulver
    • 2 msk Tomatpuré
    • 1 msk Bong Touch of Taste Eko Grönsaksfond
    • 3 dl Matlagningsgrädde
    • 4 port Vitt ris
    • 1 dl Basilika och persilja, färsk eller fryst, hackad

    Så här gör du

    Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, vitlök och zucchini några minuter. Tillsätt curry, tomatpuré och kikärtor och fräs ytterligare några minuter.

    Tillsätt grädde och fond, låt det koka sakta i 8-10 minuter. Smaka av med fond, droppa i och smaka av.

    Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Låt det kallna och blanda i örterna. Lägg ris i matlådorna, toppa med grytan.

    Tips! Använd kikärtsspadet, ”aqua faba”, som ett veganskt substitut till ägg.

    Produkter