Grön mat

Tomatsallad

I receptet för Tomatsallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 6 st tomater, blandade sorter
    • 1 st rödlök, finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 msk persilja, färsk finhackad
    • 1 msk basilika, färsk finhackad
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 msk sherryvinäger (vitvinsvinäger funkar också)
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk vatten
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 tsk honung

    Så här gör du

    1. Skär tomaterna i skivor eller bitar.

    2. Hacka lök och vitlök fint.

    3. Vispa ihop vinägretten (vinäger, olja, fond, vatten, senap, honung och kryddor).

    4. Blanda tomater, lök, persilja, basilika och vinägrett.

    5. Låt stå i rumstemperatur 30 min innan servering.

    Produkter