Fisk & skaldjur, Gryta

Gräddig fiskgryta med fänkål och tomat

I receptet för Gräddig fiskgryta har vi använt Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st palsternackor, skalade och tärnade
    • 1 st fänkål, tärnad
    • 1 st lök, gul stor finhackad
    • 1.5 st vitlök, finhackad
    • 2 msk smör
    • 2 dl vitt vin
    • 3 dl mjölk, 3%
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 600 g torsk eller sej i bitar
    • 12 st cocktailtomater
    • 2 msk maizena
    • salt och peppar
    • Till servering
    • kokt potatis och dill

    Så här gör du

    1. Hetta upp smöret i en kastrull och bryn lök, vitlök och palsternacka några minuter.
    2. Häll i vinet och låt det koka upp.
    3. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt det koka tills palsternackan och fänkålen är genomkokt men fortfarande spänstig.
    4. Rör ut maizenamjölet i några matskedar vatten och rör i detta.
    5. Lägg i fisk och tomater och låt sjuda med några minuter.
    6. Smaka av med salt och peppar och ev mer fond.
    7. Toppa grytan med dill och servera tillsammans med potatis.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91