Fisk & skaldjur, Gryta

Laxgryta

I receptet för Laxgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g lax
    • 1 msk smör
    • 3 msk schalottenlök, finhackad
    • 1 msk citronskal, rivet
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 2 msk persilja, hackad
    • 100 g gröna bönor
    • 100 g champinjoner
    • 1 dl vatten
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 1 msk vitvinsvinäger, mild
    • 3 dl grädde
    • salt och peppar
    • Till servering
    • mos, pressad potatis eller ris

    Så här gör du

    1. Skär laxen i fina kuber.
    2. Hetta upp smöret i en gryta och bryn lök, citron, persilja, bönor och champinjoner försiktigt några minuter.
    3. Slå i vinäger, vatten och fond och låt det koka upp.
    4. Rör i grädden försiktigt. Låt det koka upp och sjuda några minuter.
    5. Smaka av med salt peppar och fond.
    6. Lägg i laxen, låt det koka upp och dra kastrullen åt sidan och låt det dra några minuter tills laxen är genomvarm.
    7. Servera tillsammans med mos, pressad potatis eller ris.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91