Hallon-semifreddo

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En enkel och fantastiskt god hallon-semifreddo som behöver kärlek i frysen i ca 6 timmar innan servering. I receptet hittar ni även ett veganskt alternativ.

I receptet för Hallon-semifreddo behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

 

Hallon-semifreddo

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

150 g frysta hallon
2 msk socker
2 msk flytande Acasiahonung
2 msk pressad citron
2 st ägg
0.75 dl socker
125 g färskost
1 dl vispgrädde
  

Så här gör du

  1. Lägg hallon, socker och citron i en kastrull, låt det koka upp under omrörning.
  2. Vispa sönder hallonen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
  3. Dela äggen så att gulor och vitor ligger i varsin skål. Vispa gulorna tillsammans med sockret pösigt. Vispa i färskosten till en slät smet.
  4. Vispa grädden.
  5. Vispa vitorna till en fluffig maräng. Rör ihop smeten med äggulorna med hallonkompotten. Rör i den vispade grädden och avsluta med att vända i äggvitorna.
  6. Skeda upp smeten i formar och ställ formen i frysen minst 6 timmar.

Tips
Toppa desserten med rostad vit choklad. Rosta vit choklad i ugnen, 150° i ca 10 minuter, tills den är gyllenbrun. Låt den kallna och hacka den grovt.

För att göra rätten vegansk – koka hallonkompotten och kyl den. Blanda den med vegansk crème fraiche. Lägg crèmen i serveringsskålar och toppa med hackad vegansk vit choklad.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond