Halv hummer med currysmör i filodeg

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Festliga paket som överraskar med en halv hummer med god smak av currysmör, spenat, vitlök och lime. Perfekt att förbereda innan gästerna kommer.

I receptet för Halv hummer med currysmör i filodeg rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Halv hummer med currysmör i filodeg

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

8 st champinjoner, färska
80 g babyspenat, färsk
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
2 st kokta humrar
4 st filodeg, ark
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
Currysmör   
100 g smör, rumsvarmt
1 msk curry
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st lime, finrivet skal och saften
  

Så här gör du

  1. Blanda smör med curry, vitlök, limeskal och limesaft i en skål. Salta och peppra.
  2. Knäck klorna och dela hummern, ta ut köttet ur skalet och skär i bitar.
  3. Skiva champinjonerna fint, blanda med spenaten och hummerfonden. Fördela spenatblandningen med hummerköttet i hummerskalen och klicka på smöret.
  4. Slå in hummerhalvan i filodeg och pensla med sesamoljan. Strö över med sesamfrön. Hit går att förbereda.
  5. Vid servering:
  6. Sätt ugnen på 200° och baka "paketen" på en plåt med bakplåtspapper i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera dem direkt från ugnen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Under 20 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond