- Värm ugnen till 175°C.
- Skala och krossa vitlök. Skala citronen och dela i mindre bitar.
- Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen.
- Ugnsbaka kycklingen till en innertemp på 67°C inne vid lårbenet. Låt vila.
Mojo Rojo
- Öka ugnstemperaturen till 225°C.
- Dela paprikan i halvor och skär bort alla kärnor. Rosta i ugn i ca 8 minuter med lite olivolja.
- Lägg paprikan i plastpåse och låt änga av, dra sedan loss skalet.
- Minska ugnstemperaturen till 175°C.
Potatis
- Tvätta och borsta potatisarna. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja.
- Baka i ugn i 225 grader i ca 20-30 minuter.
Mojo rojo fortsättning
- Skär bort kanterna på brödet. Ta bort kärnorna ur den spanska pepparn och skär i små bitar.
- Mixa brödet, spansk peppar, rostad paprika, vinäger, äggulor och kycklingfond.
- Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle under mixningen.
- Riv vitlöken fint och smaka av med salt.
Till servering
Servera kycklingen med potatis och mojo rojo.