Hjort-Wallenbergare med smörstekta kantareller

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vilda wallenbergare på hjortfärs med smak av vitpeppar och Viltfond med kantarell. Serveras tillsammans med potatismos, lingon och stekta kantareller.

I receptet för Hjort-Wallenbergare med smörstekta kantareller rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Hjort-Wallenbergare med smörstekta kantareller

Ingredienser

Runt 35 minuter
4

portioner

600 g hjortfärs
4 st äggulor
0.5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, krossad
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
Till servering   
  potatismos
  lingon, rårörda
  kantareller, färska
  
  
  

Så här gör du

  1. Lägg färsen, äggulorna, saltet, kryddorna och fonden i en matberedare och kör i ca 1/2 min så att allt blandas väl.
  2. Skrapa kanterna med en slickepott, tillsätt sedan all grädde på en gång och kör i ytterligare 10-15 sek.
  3. Forma till fina stora biffar och vänd i ströbröd.
  4. Stek biffarna sakta i smör.

Servera med gott potatismos, rårörda lingon och smörstekta, nyplockade kantareller.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Ca 40 minuter
Betyg (2)
3.5/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond