Kantarell och jordärtskocksoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En mustig och god soppa med jordärtskocka och kantareller. Den goda smaken kommer av jordärtskocka, smör, lök, grädde, Kantarellfond och färska kantareller. Servera gärna med nybakat frasigt bröd.

I receptet för Kantarell- och Jordärtskockssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kantarell och jordärtskocksoppa

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

250 g kantareller
200 g jordärtskocka
1 st lök, gul medelstor finhackad
0.5 st purjolök, strimlad
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk, 3%
50 g smör
4 dl vatten
4 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
0.5 dl persilja, färsk hackad
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Stek kantarellerna och de tärnade jordärtskockorna i smör, salta och peppra lätt.
  2. Tag upp och spara ca 1/3 av de stekta kantarellerna och jordärtskockan till garnityr.
  3. Fräs löken och purjon med resten av svampen.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och kantarellfonden och låt koka sakta i ca 10 min.
  5. Kör soppan i mixer så att den blir slät och fin.
  6. Smaka gärna av med lite vitt vin, salt och peppar.
  7. Dekorera med garnityret och persiljan.
  8. Servera med nybakat frasigt bröd.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond