Kyckling

Yoghurtmarinerade kycklingspett

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min + 2 timmars marinering

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklingfilĂ©
    • 4 st grillspett
    • Till marinaden
    • 4 msk matlagningsyoghurt
    • 1 tsk torkade dragonblad
    • 1 msk grovkornig dijonsenap
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 msk pressad citron
    • 1 msk flytande honung
    • Till sĂ„sen:
    • 4 msk mango chutney
    • 4 msk matlagningsyoghurt
    • 1 knippe mynta, strimlad

    SÄ hÀr gör du

    1. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden.
    2. SkÀr kycklingen i kuber, ca 1,5 x 1,5 cm. LÀgg dem sedan i marinaden och lÄt det marinera minst 2 timmar i kylen.
    3. TrÀ upp kycklingen pÄ spetten och lÀgg dem pÄ ett ugnsgaller. Grilla i ca 10 minuter pÄ 175° tills kycklingen fÄtt fin fÀrg och Àr genomstekt.
    4. Vispa samman alla ingredienser till sÄsen och smaka av med salt och svartpeppar.
    5. Servera spetten tillsammans med sÄs, couscous och sallad.
    6. Till servering:
      Couscous och sallad

      För vegetariskt recept – byt ut kycklingen mot vegetariskt alternativ och byt ut Kycklingfond mot Grönsaksfond.

      För veganskt recept – byt ut kycklingen mot vegetariskt alternativ, byt yoghurt mot vegansk yoghurt och byt ut Kycklingfond mot Grönsaksfond.

    Produkter