G-2LEX1KH7HC

Lammkött

Lammrostbiff med rostad citron

I receptet för Lammrostbiff med rostad citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

60 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 600-800 g lammrostbiff
  • smör
  • olja
  • Marinad
  • 1 nypa timjankvistar, färska
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 2 msk rapsolja
  • 3 st ekologiska citroner
  • Till servering:
  • rostade grönsaker, potatis och sås

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden, lägg i köttet och låt det marinera i ett par timmar.
  2. Ta upp köttet, bryn det i smör och olja tills det fått fin färg.
  3. Efterstek köttet i ugn, 125 grader till 57 graders kärntemperatur.
  4. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.
  5. Skär citronen i bitar, peta bort kärnorna och rosta ytan på en torr stekpanna.
  6. Skiva upp köttet och servera det tillsammans med rostade citroner och tillbehören.

Produkter