Lammstek med bearnaisesmör

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Saftig lammstek med buljongkokta primörer och kryddigt bearnaisesmör. Buljongen får sin goda smak av vitlök, timjan, lök, vitt vin och Kalvfond.

I receptet för Lammstek med bearnaisesmör rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Lammstek med bearnaisesmör

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

Kött   
800 g lammstek
  salt och svartpeppar
  smör att steka i
Grönsaker   
4 st sparris, vit
4 st schalottenlökar
4 st primörmorötter
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
  timjan, färska kvistar
  lagerblad
2 dl vitt vin
3 dl vatten
 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 st lökar, gula små
8 st cocktailtomater
Bearnaisesmör   
100 g smör, rumsvarmt
1 msk dragon, färsk hackad
2 msk persilja, färsk hackad
 tabasco
 worchestersås
1 tsk dijonsenap
  
  

Så här gör du

KÖTT

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Dela upp lammsteken efter hinnorna i småstekar (går även att steka hel).
  3. Krydda rikligt med salt, svartpeppar och bryn i panna med smör.
  4. Ugnsstek till en innertemp på 58°C (medium).

GRÖNSAKER

  1. Skala och dela vit sparris i mindre bitar.
  2. Skala schalottenlök och morötter och fräs dem i olivolja. Tillsätt vitlök, örter, vitt vin, vatten och kalvfond. Koka upp.
  3. Lägg i vit sparris och smålök och sjud dem mjuka i buljongen.
  4. Tillsätt tomaterna precis innan servering.

BEARNAISESMÖR

  1. Vispa smör mjukt och tillsätt de hackade kryddorna samt senap.
  2. Blanda väl och ställ i kyl till servering.

SERVERING

  1. Skiva lammsteken och servera i djup tallrik med grönsaker och lök.
  2. Avsluta med att klicka på smöret.

Tips! Lammstek kommer oftast nätad till butiken men det blir godare och enklare att dela upp steken i mindre stekar innan tillagning. Det blir även enklare att kontrollera innertemperaturen.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond