Rostat lamm med vitlök och örter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Får vi fresta med en super härlig rätt med lamm? Så mycket underbara smaker i denna rätt, timjan, rosmarin, vitlök och Touch of Taste Grönsaksfond.

I receptet för Rostat lammmed vitlök och örter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga.

Rostat lamm med vitlök och örter

Ingredienser

Ungefär 1 timme 30 minuter
6

portioner

  lammstek med ben
 dl timjan, grovhackad
2 msk rosmarin, grovhackad
6 st vitlöksklyftor, krossade
1 msk vit vinäger
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
1 dl olivolja
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Vispa samman rosmarin, vitlök, timjan, vinäger, fond och olja.
  2. Putsa lammsteken och skär små snitt i köttet.
  3. Massera in kryddblandningen i köttet och smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Lägg köttet i en ugnsfast form och börja steka den 10 minuter på 200 grader i nedre delen av ugnen.
  5. Sänk värmen till 150 grader och stek ytterligare i 45-60 minuter (för medium stekning) tills köttet fått fin färg och är stekt till önskad stekningsgrad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond