Lammrostbiff med rostad citron

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvligt god och saftig Lammrostbiff med rostad citron. Servera med rostade grönsaker och potatis och en god sås. Perfekt söndagsmiddag!

I receptet för Lammrostbiff med rostad citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Lammrostbiff med rostad citron

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

800 g lammrostbiff
  smör
  olja
Marinad   
1 knippe timjankvistar, färska
1 st rosmarin kvist
2 st lagerblad
2 st vitlöksklyftor, krossade
2 msk balsamicovinäger
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 msk rapsolja
3 st ekologiska citroner
Till servering:   
  rostade grönsaker, potatis och sås
  
  

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden, lägg i köttet och låt det marinera i ett par timmar.
  2. Ta upp köttet, bryn det i smör och olja tills det fått fin färg.
  3. Efterstek köttet i ugn, 125 grader till 57 graders kärntemperatur.
  4. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.
  5. Skär citronen i bitar, peta bort kärnorna och rosta ytan på en torr stekpanna.
  6. Skiva upp köttet och servera det tillsammans med rostade citroner och tillbehören.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond