Lammytterfilé med sötpotatisstomp, rödvinssås och tryffelsmör

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvlig lammytterfilé med underbart krämig sötpotatisstomp, tryffelsmör, picklade rotfrukter och rödvinssås! Underbara lyxiga smaker – festligt och fantastiskt gott! Perfekt för nyårsmiddagen!

I receptet för Lammytterfilé med sötpotatisstomp, rödvinssås och tryffelsmör rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och Kalvfond.

Lammytterfilé med sötpotatisstomp

Ingredienser

Ca 1 timme 10 minuter
4

portioner

600 g lammytterfilé
Sötpotatisstomp   
800 g sötpotatis, skalad och delad i bitar
2 msk olja
2 dl parmesanost, riven
2 msk smör
1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  salt & peppar
Rödvinsås   
1 dl schalottenlök, hackad
1 msk smör
2 dl vin, rött
1 dl vatten
2 msk balsamicovinäger
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk farinsocker
  maizena
0.5  lagerblad
  timjan
Tryffelsmör   
100 g smör, rumstempererat
1 dl schalottenlök, finhackad
  tryffelolja

Så här gör du

Sötpotatisstomp

  1. Lägg sötpotatisen på en ungsfast form, ringla på olja och smaksätt med salt och peppar.
  2. Baka potatisen i ugn, 225 grader i ca 30 min tills de är mjuka.
  3. Lägg de bakade potatisarna i en skål och mosa dem.
  4. Blanda i ost, smör, fond och smaka av med salt och peppar.

Sås

  1. Bryn löken i smör.
  2. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 20 minuter.
  3. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
  4. Smaka av såsen med Ekologisk Kycklingfond, salt, peppar och farinsocker.

Tryffelsmör

  1. Fräs löken i 1 msk smör sakta i 5 minuter utan att den får färg. Låt den sedan svalna.
  2. Vispa samman alla ingredienser till tryffelsmöret.
  3. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja (det skiljer väldigt mycket i styrka mellan olika oljor, så smaka dig fram).

Picklade rotfrukter

  1. Vispa samman vinäger, honung och olja och låt rotfrukterna marinera i ca 20 minuter och slå sedan bort spadet.

Lammytterfilé

  1. Putsa bort senor och hinnor från köttet, smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Bryn filéerna hastigt i olja på hög värme.
  3. Lägg i smöret och ös köttet generöst.
  4. Stek köttet klart i ugn, 120 grader, till önskad stekningsgrad.
  5. Låt köttet vila några minuter och skär sedan upp det i fina skivor.
  6. Lägg upp köttet på varma tallrikar och servera tillsammans med sötpotatisstomp, rödvinssås, en fin sked tryffelsmör samt de krispiga rotfrukterna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond