Långbakad rotselleri med polenta och kantarellsmör

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vegetarisk finmiddag med långbakad rotselleri, polenta och kantarellsmör. Polentan får sin goda smak av Grönsaksfond, parmesanost och tryffelolja.

I receptet för Långbakad rotselleri med polenta och kantarellsmör rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Långbakad rotselleri

Ingredienser

Ca 2 timmar
4

portioner

1.2 kg rotselleri
Polenta   
1 l vatten
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2.25 dl polentagryn
100 g parmesanost, riven
  ev 1 tsk tryffelolja
Kantarellsmör   
75 g smör, osaltat
1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
1 tsk soja, japansk
  salviablad, färska
  

Så här gör du

  1. Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar.
  2. Lägg i ugnsfast form och baka den hel i ugn ca 2-2 1⁄2 timmar i 175 grader, tills den är mjuk rakt igenom. Använd stektermometer, vid 85 grader är den klar.

Polenta

  1. Koka upp vatten och grönsaksfond. Tillsätt polentagrynen och sjud dem ca 7-8 min. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja.

Kantarellsmör

  1. Bryn smöret i en tjockbottnad panna tills det är gyllenbrunt rör i kantarellfon och ställ åt sidan.

Servering

  1. Dela sellerin i bitar, lägg upp tillsammans med polentan och skeda det varma smöret över.
  2. Dekorera med salvia och servera direkt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond