Långstekt fläskkarré (American pulled pork)

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lågtempererad fläskkarré som gått länge i ugnen. Med en härlig sås av lök, vitlök, chilisås, tomatpuré, sambal oelek, sirap, koriander och Kalvfond.

I receptet för Långstekt fläskkarré (American pulled pork) rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Långstekt fläskkarré (American pulled pork)

Ingredienser

Under 4 timmar 30 minuter
4

portioner

Fläskkarré   
800 g fläskkarré, i bit
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyftor
 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
1 tsk sirap
1 msk koriander, färsk
1 tsk ingefära, malen
  vatten
  

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda fond, chilisås, tomatpuré, sambal oelek, sirap, koriander och ingefära till en sås.
  3. Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm
  4. Lägg i köttet och bred på såsen.
  5. Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar.
  6. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel.
  7. Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer fond, koriander, ingefära, sirap och sambal oelek.

Till servering

Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
1.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond