Leverpastej med kapris

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fin leverpastej i små formar med både grislever och fläskkött. Med god smak av ansjovis, kapris, lök, grädde, bacon och Brynt Schalottenlökfond.

I receptet för Leverpastej med kapris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Leverpastej med kapris

Ingredienser

Ca 1 timme 30 minuter
4

portioner

2 st lökar, gula små
2 msk smör
2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
2 msk flingsalt
300 g grislever
150 g karré, benfri
5 st ansjovisfiléer, små
2 dl vispgrädde, 40%
3 st ägg
2 msk vetemjöl
4 msk farinsocker
1 dl kapris, väl avrunnen
  svartpeppar

Så här gör du

  1. Skiva löken och stek den sakta i smöret i 5 minuter, tillsätt fonden och ställ åt sidan.
  2. Putsa levern och skär köttet i mindre bitar. Salta.
  3. Mal lök och spadet, levern, köttet och ansjovisen 2 gånger genom köttkvarnen på grova skivan.
  4. Tillsätt kapris, grädde, ägg, mjöl, farin och några varv på svartpepparkvarnen och blanda väl.
  5. Provstek en liten klick av smeten för att kontrollera kryddningen.
  6. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
  7. Slå smeten i mindre formar.
  8. Baka pastejen i 50 minuter i 150 grader.
  9. Kontrollera att pastejen är helt genombakad.
  10. Låt svalna och servera.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond