Macarons

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lätta, luftiga macarons med krämig chokladfyllning – en perfekt avslutning på middagen. God ganache med smak av mörk choklad, grädde, smör och socker.

I receptet för Macarons behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Macarons

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

Macaronsmet   
150 g mandelmjöl, siktat
150 g florsocker, siktat
15 g kakao, siktat
110 g äggvita
55 g vatten
165 g strösocker
Chokladganache   
200 g choklad, mörk 70%
240 g vispgrädde, 40%
20 g strösocker
80 g smör, rumsvarmt skuret i kuber
  

Så här gör du

  1. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita.
  2. Rör till en slät smet.
  3. Vispa 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt.
  4. Koka upp socker och vatten, när det nått 118 grader, häll det i en tunn stråle i marängen. Vispa vidare till fullt utvecklad maräng.
  5. Vänd ned marängen i mandelsmeten i omgångar, försiktigt mot slutet.
  6. Spritsa ut kakor på bakplåtspapper med generösa mellanrum.
  7. Banka plåten mot bänken så att de flyter ut till macaron-form.
  8. Låt kakorna torka i ca 30 minuter tills de inte klibbar på ytan.
  9. Baka i ugn, 155 grader i 8,5 minuter, låt de kallna på pappret utan plåt.

Chokladganache

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och socker, häll den kokande mjölken över chokladen (rör ej!).
  3. Låt mjölk och choklad stå 10 minuter och rör sedan om med gummiskrapa, försiktigt från mitten och succesivt utåt. Rör i smöret när chokladen smält.

Om ganachen blir gryning eller lite ”sprucken” – kör den några sekunder i en mixer så blir den slät och fin.

Montage

  1. Lossa dina bakade macarons försiktigt från pappret när de svalnat.
  2. Para ihop lika stora kakor, spritsa på ganach och lägg ihop.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond