Nötkött, Gryta

Biffgryta Dijon

I receptet för Biffgryta Dijon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g fransyska eller biff
    • 2 msk smör
    • 250 g champinjoner
    • 1 dl syltlök
    • 4 dl vitt vin
    • 1-2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk köttfond
    • 1 msk maizena
    • 2 dl grädde
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk torkad dragon
    • salt
    • svartpeppar

    Så här gör du

    1. Strimla köttet.
    2. Hetta upp en kastrull och bryn köttet i smör.
    3. Lägg i champinjonerna och syltlöken och bryn ytterligare några minuter.
    4. Slå i vin, fond och senap samt dragon, låt det koka några minuter.
    5. Rör i grädden lite i taget och låt det koka sakta i ca 20 minuter.
    6. Rör ut maizenan i lite vatten och red av grytan.
    7. Smaka av med salt, peppar och fond.
    8. Servera tillsammans med potatis och grönsaker.

    Produkter