Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Boeuf Bourguignon, en robust oxgryta med mustig smak av rött vin, rökt sidfläsk, vitlök och champinjoner. Fransk husmanskost när den är som bäst! Maträtten är fransk husmanskost och kommer ursprungligen från regionen Bourgogne. Rätten heter egentligen boeuf à la bourguignonne, men även i Frankrike kallas den oftast Boeuf Bourguignon. 

I receptet för en traditionell Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

Ingredienser

Runt 2 timmar
4

portioner

800 g nötkött i bitar
2 msk smör
1 st morot
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
150 g sidfläsk, varmrökt
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
3 dl rött vin
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
2 dl vatten
1 krm timjan, torkad
1 st lagerblad
500 g steklök
200 g champinjoner, små
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Bryn köttet i smör i en het stekpanna.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
  3. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat sidfläsk och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
  4. Tillsätt vin, timjan och lager-blad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
  5. Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och fond så att det täcker.
  6. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1.5 timme.
  7. Skala smålökarna och ansa och klyfta champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
45 minuter varav 35 minuter koktid
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond