Nötkött, Soppa

Köttfärssoppa

I receptet för Köttfärssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond alt. Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st gul lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk rapsolja
    • 500 g nötfärs
    • 3 msk tomatpuré
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond alt. Oxfond
    • 2 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • 4 dl tomater, krossade
    • 4 dl vatten
    • 4 stora potatisar, fasta
    • 1-3 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
    • salt och peppar
    • Till servering:
    • Crème fraiche
    • Färska örter, t ex oregano
    • Bröd

    Så här gör du

    1. Hacka lök och vitlök, skala och tärna potatisen.
    2. Stek färsen smulig i 1 msk olja, häll över i en gryta.
    3. Stek lök och vitlök några minuter i oljan, rör i tomatpuré och potatis och låt det fräsa ytterligare några minuter.
    4. Häll över allt i grytan och tillsätt fond, soja, tomat, sambal/chili och vatten.
    5. Låt det koka sakta i 20 minuter tills potatisen är mjuk.
    6. Smaka av med fond, sambal/chili, salt och peppar.
    7. Är soppan för tjock så späd med lite vatten.
    8. Servera soppan i varma skålar toppad med crème fraiche och örter tillsammans med bröd.

    Produkter