Potatisvåffla med julost

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vad gör man med överbliven kokt eller okokt potatis och det som är kvar av julosten? Självklart gräddar man potatisvåfflor och serverar med det man är sugen på som en kall sås, tomatsalsa, kålsallad eller något annat gott.

I receptet för Potatisvåffla med julost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Potatisvåffla med julost

Ingredienser

25 min
4

portioner

500 g potatis, skalad mjölig kokt alt okokt
100 g julost eller annan hårdost
1 st ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk, 3%
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
  Salt och vitpeppar till smaksättning
  Smör till smörjning av järnet
Till servering   
  Kalla såser, tomatsalsa, kålsallad eller annan matig sås

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg, mjöl, fond och mjölk till en slät smet, ställ den sedan åt sidan.
  2. Riv potatis och ost på rivjärnets grova sida.
  3. Blanda ner potatis och ost i smeten och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Grädda fina munkar i våffeljärnet och servera dem tillsammans med tillbehören.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond