Risotto med smöriga kräftor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig risotto med soltorkade tomater och smöriga kräftstjärtar. Den goda smaken kommer av schalottenlök, vitt vin, kycklingfond, västerbottensost och soltorkade tomater.

I receptet för Risotto med smöriga kräftor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Risotto med smöriga kräftor

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

2 msk rapsolja, kallpressad
2 st schalottenlökar, finhackade
3 dl risottiris, ex arborio eller carnaroli
2 dl vitt vin, torrt
8 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 dl västerbottensost, riven
2 msk smör
  svartpeppar, nymald
2 dl kräftstjärtar, skalade
4 st tomater, soltorkade strimlade
  
  

Så här gör du

  1. Hetta upp en kastrull med olja, fräs löken några minuter utan att ta färg.
  2. Rör i riset och fräs det tillsammans med löken yterligare några minuter.
  3. Häll i vinet och låt det koka tills det absorberats av riset.
  4. Koka upp vatten och fonden i en annan kastrull och håll det varmt.
  5. Späd riskoket med den varma fonden lite i taget.
  6. Låt det koka tills riset är mjukt och risotton är krämig och fin.
  7. Rör i ost, smör, tomater och kräftor.
  8. Smaka av med salt, peppar och eventuellt fond.
  9. Skeda upp risotton i varma tallrikar och servera direkt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (1)
5.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond