Sås

Hollandaisesås med smak av dill

I receptet för Hollandaisesås med smak av dill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g smör
    • 3 st äggulor
    • 2 msk citron, saften av
    • 1 msk dill, färsk finhackad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • salt och vitpeppar

    Så här gör du

    1. Smält försiktigt smöret i en kastrull utan att det bränns.
    2. Låt stå en stund så att det skiktar sig i ett vatten- och ett fettlager. Fettdelen flyter upp till ytan och vattnet sjunker till botten.
    3. Häll försiktigt över det översta fettlagret i en kastrull (det skirade smöret). Det kvarvarande grumliga vattenlagret kastas.
    4. Värmehåll på ca 60 grader.
    5. Vispa samman äggulor med citronsaft i ett vattenbad över en kastrull till en krämig konsistens. Max 65 grader!
    6. Ta kastrullen från värmen.
    7. Tillsätt smöret försiktigt i en fin tunn stråle i äggsmeten under konstant vispning. Till en början lite i taget och därefter allt snabbare.
    8. Smaka av såsen med fonden och nyhackad färsk dill.

    Produkter