Hollandaisesås med smak av dill

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Riktigt smörig sås, perfekt till fisk och ägg. Hollandaisesåsen får sin goda smak av rikligt med smör, citron, vitpeppar, Fiskfond och en nypa dill.

I receptet för Hollandaisesås med smak av dill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Hollandaisesås med smak av dill

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

300 g smör
3 st äggulor
2 msk citron, saften av
1 msk dill, färsk finhackad
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
  salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Smält försiktigt smöret i en kastrull utan att det bränns.
  2. Låt stå en stund så att det skiktar sig i ett vatten- och ett fettlager. Fettdelen flyter upp till ytan och vattnet sjunker till botten.
  3. Häll försiktigt över det översta fettlagret i en kastrull (det skirade smöret). Det kvarvarande grumliga vattenlagret kastas.
  4. Värmehåll på ca 60 grader.
  5. Vispa samman äggulor med citronsaft i ett vattenbad över en kastrull till en krämig konsistens. Max 65 grader!
  6. Ta kastrullen från värmen.
  7. Tillsätt smöret försiktigt i en fin tunn stråle i äggsmeten under konstant vispning. Till en början lite i taget och därefter allt snabbare.
  8. Smaka av såsen med fonden och nyhackad färsk dill.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond