Sås, Tillbehör

Pepparsås

I receptet för Pepparsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 tsk svartpepparkorn, hela
    • 1 msk rosépepparkorn, hela
    • 1 tsk grönpepparkorn, hela (torkade, inte i lag)
    • 0,5 dl lök, finhackad
    • 1 msk smör
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk, 3%
    • 1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
    • salt

    Så här gör du

    1. Lägg pepparkornen i mortel och stöt dem tills de blivit fint krossade.
    2. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs lök och pepparkorn ca 5 minuter på låg värme.
    3. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
    4. Häll i fond, soja, grädde och mjölk under omrörning och låt såsen koka sakta 5 minuter.
    5. Smaka av såsen med salt.

    Om såsen är för söt så droppa i lite balsamicovinäger.

    Önskas tjockare sås så rör i 1 tsk Maizenamjöl utrört i 2 msk vatten, låt det koka upp och tjockna.

    Produkter