Ugnsrostad Ratatouille

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Det finns många varianter av ratatouille. Här har vi valt att göra ratatouille med ugnsrostade grönsaker som smaksätts med Schalottenlöksfond och Grönsaksfond.

I receptet för Ugnsrostad Ratatouille rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och Schalottenlöksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Ugnsrostad Ratatouille

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

2 msk olivolja
6 st vitlök, krossade
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
1 msk Bong Touch of Taste Schalottenlöksfond
2 dl vitt vin
1 st rödlök
1 st aubergine
1 st grön zucchini
1 st röd paprika
1 st gul paprika
4 st tomater
  salt & svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Tvätta, ansa eller skala alla grönsakerna och skär dem i fina bitar.
  2. Fräs vitlök och tomatpuré 1 minut i oljan och slå sedan i fonderna och vinet, ställ sedan åt sidan.
  3. Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form och ringla över tomat och vitlökssåsen.
  4. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Baka i ugn, ca 40 minuter i 175 grader.
  6. Servera grönsaksröran som egen huvudrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond