Semitorkade cocktailtomater

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Läckra cocktailtomater med örter i god olja. Den goda smaken kommer av tomat, timjan, vitlök, lagerblad, rosmarin, Ekologisk Grönsaksfond och olja.

I receptet för Semitorkade cocktailtomater rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Semitorkade cocktailtomater

Ingredienser

Ca 3 timmar
6

portioner

1 förp cocktailtomater
4 knippe timjan, färsk
1 msk vitlök, tunt skivad
2 st lagerblad
 rosmarin, färsk
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  salt och peppar
  rapsolja, kallpressad eller olivolja, extra virgin så att det täcker
  

Så här gör du

  1. Skölj och dela tomaterna på mitten.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och torka dem 1-2 timmar på 90 grader varmluft. Tomaterna skall skrumpna ihop och torka. Kör dem inte för länge för då bränns de vid.
  3. Låt tomaterna stå 1 timme i rumstemperatur så att eventuell kondens försvinner.
  4. Smaksätt tomaterna med timjan, vitlök, rosmarin, salt, svartpeppar, lagerblad och fond.
  5. Lägg dem i en burk och slå på rapsolja eller olivolja så att det täcker tomaterna.
  6. Förvaras i kyl.  Hållbarhet ca 2 veckor.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond