Skaldjursgryta med rotfrukter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En härligt krämig gryta med skaldjur och rotfrukter med så mycket fräscha smaker. Passar utmärkt till både vardags och till fest.

I receptet för Skaldjursgryta med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skaldjursgryta med rotfrukter

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

1 st lök
8 st potatis, mandel eller sparris
2 st morötter
2 msk smör
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
4 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
5 dl grädde
600 g laxfilé
2 msk citron, pressad
500 g räkor, skalade
Citron fraiche   
  crème fraiche
  citronzest
  svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Skala och skär lök, morot och potatis i fina tärningar (ca 1*1 cm).
  2. Bryn dem sakta i en kastrull i smöret.
  3. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt det koka sakta i 10-15 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
  4. Tärna laxen i ca 1,5*1,5 cm stora tärningar och låt den sjuda i 1 minut.
  5. Rör i räkorna och smaka av med salt, peppar, citron och fond.
  6. Rör samman crème fraiche med citronzest och svartpeppar.
  7. Servera grytan i varma tallrikar med en klick citron fraiche på toppen.
  8. Servera grytan tillsammans med valfritt tillbehör.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond