Västkustgryta med lax och torsk

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lax- och torskfilé i en härligt god kombination med tomat, purjolök och grädde. En lättlagad och smakrik rätt som piffas till med Hummerfond och toppas med tärnad färsk tomat.

I receptet för Västkustgryta med lax och torsk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Västkustgryta med lax och torsk

Ingredienser

Under 15 minuter
4

portioner

250 g laxfilé
200 g torskfilé
1 st bit purjolök
4 st potatisar, medelstora
3 msk rapsolja
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
1 msk tomatpuré
8 dl mjölk 3%
2 dl grädde 40%
2 dl tomat, färsk, tärnad
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Skala och skiva potatisen i 2 mm tjocka skivor.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Skär fisken i 1*1 cm stora tärningar.
  4. Fräs purjo, potatis och tomatpuré några minuter i oljan, slå i mjölk, grädde och fond.
  5. Låt det koka sakta i ca 7-9 minuter tills potatisen är mjuk.
  6. Lägg i fisken och låt det koka upp.
  7. Dra grytan åt sidan och smaka av med salt, peppar och fond.
  8. Servera soppan i skålar och strö över tomattärningarna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond