Skaldjursrisotto med räkor och vitt vin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig risotto med sparris, parmesan och räkor. Det matiga arborioriset får sin goda smak av vitt vin, Skaldjursfond, lök, vitlök, olivolja och dill.

I receptet för Skaldjursrisotto med räkor och vitt vin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skaldjursrisotto med räkor och vitt vin

Ingredienser

Ca 35 minuter
4

portioner

2 dl vitt vin, torrt
8 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
3 msk olivolja
1 st lök, röd
1 st vitlöksklyfta
3 dl Arborioris
8 st sparris, grön
2 dl parmesanost
200 g räkor, skalade
  svartpeppar
  dill eller salladsskott till garnering
  

Så här gör du

  1. Blanda vinet, fonden och vattnet i en kastrull, värm upp sakta.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken, fräs i oljan utan att det tar färg.
  3. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning tills det är blankt.
  4. Tillsätt den uppvärmda vätskan, lite i taget.
  5. Låt vätskan koka in på svag värme under omrörning.
  6. Skala och skär ner sparrisen i 3cm bitar, fräs lite lätt på ett järn.
  7. Rör i ost,sparris och skaldjur när riset är al dente.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg upp och servera med dill eller salladsskott.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
1.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 3 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond