Tema Nyår

BJUD PÅ ETT RIKTIGT SMAKFYRVERKERI!

Äntligen är det dags för årets sista och mesta middag! Med hjälp av våra fonder, tips och menyer lovar vi att du kommer att avsluta året med en smakfull succé!

Köp hem goda råvaror, bjud på bubbel och ta på dig ditt allra bästa humör, så blir slutet gott och allting gott… skål för ett smakfullt nytt år!

Recept

Ankbröst med apelsinsås

Maträknaren

HUR MYCKET ÄTER GÄSTERNA EGENTLIGEN?

Om du ska bjuda på en trerättersmiddag kan du räkna med 150-175 g rent kött per person. Är det kött med ben, så beräkna 175-200 g per person.

Om du vill beräkna köttmängd till en buffé med tre rätter eller fler räcker det med 125 g kött av fisk eller fågel. Äter man kallskuret kött räcker det med ca 100 g per person.

Tillbehör till en buffé kräver 250-350 g per person, medan tillbehör till en trerättersmiddag bör vara på ca 200 g per person

Annat att tänka på: När på dagen är kalaset och hur hungriga är gästerna då? Är det killar eller tjejer, unga eller äldre som ska äta? Är det en grupp med många barn kan man beräkna mindre. Om det är en rätt som är en speciell barnfavorit ska du beräkna mer av just den.

Recept

Crème brulee med vanilj och hallon

Recept

Ananas med rom & kokos

Recept

Hallon- och citrondessert