Tema NyÄr

BJUD PÅ ETT RIKTIGT SMAKFYRVERKERI!

Äntligen Ă€r det dags för Ă„rets sista och mesta middag! Med hjĂ€lp av vĂ„ra fonder, tips och menyer lovar vi att du kommer att avsluta Ă„ret med en smakfull succĂ©!

Köp hem goda rĂ„varor, bjud pĂ„ bubbel och ta pĂ„ dig ditt allra bĂ€sta humör, sĂ„ blir slutet gott och allting gott
 skĂ„l för ett smakfullt nytt Ă„r!

Recept

Ankbröst med apelsinsÄs

MatrÀknaren

HUR MYCKET ÄTER GÄSTERNA EGENTLIGEN?

Om du ska bjuda pĂ„ en trerĂ€ttersmiddag kan du rĂ€kna med 150-175 g rent kött per person. Är det kött med ben, sĂ„ berĂ€kna 175-200 g per person.

Om du vill berĂ€kna köttmĂ€ngd till en buffĂ© med tre rĂ€tter eller fler rĂ€cker det med 125 g kött av fisk eller fĂ„gel. Äter man kallskuret kött rĂ€cker det med ca 100 g per person.

Tillbehör till en buffé krÀver 250-350 g per person, medan tillbehör till en trerÀttersmiddag bör vara pÄ ca 200 g per person

Annat att tĂ€nka pĂ„: NĂ€r pĂ„ dagen Ă€r kalaset och hur hungriga Ă€r gĂ€sterna dĂ„? Är det killar eller tjejer, unga eller Ă€ldre som ska Ă€ta? Är det en grupp med mĂ„nga barn kan man berĂ€kna mindre. Om det Ă€r en rĂ€tt som Ă€r en speciell barnfavorit ska du berĂ€kna mer av just den.

Recept

CrĂšme brulee med vanilj och hallon

Recept

Ananas med rom & kokos

Recept

Hallon- och citrondessert