- Sätt ugnen på 100 grader.
- Gnid in oxfilén i pepparblandningen.
- Hetta upp en stekpanna och bryn en fin yta på filén runt om i smör.
- Låt gå i ugnen till 58 graders innertemperatur (medium).
- Låt köttet vila minst 10 min. innan det skärs upp i portionsskivor. OBS! Inte i folie då stekningen fortsätter.
Schalottenlöksabayonne
- Koka upp vispgrädde tillsammans med fond.
- Vispa äggulor och schalottenlöksvinäger luftigt över vattenbad. Smaka av med peppar.
- Tillsätt schalottenlöksgrädden sakta i en fin stråle under kraftig vispning.
Syltade tomater
- Ugnsbaka tomaterna (med kvisten) i 100 grader i ca 30 minuter, med lite olivolja, salt och peppar.
- Koka upp vinäger, socker och vatten, häll lagen över tomaterna och ställ kallt.
Till servering
Servera med till exempel råstekt potatis eller ugnsrostade rotfrukter.