Vardagsmatens Kåldolmar med kall lingonsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Saftiga kåldolmar på älgfärs i gräddig sås med smak av Viltfond. Serverade med pressad potatis och en kall sås med lingon.

I receptet för Vardagsmatens Kåldolmar med kall lingonsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vardagsmatens Kåldolmar med kall lingonsås

Ingredienser

Ca 1,5 timme
4

portioner

Kall lingonsås   
2 msk lingon, rårörda eller lingonsylt
2 dl crème fraîche
1 tsk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
Kåldolmar med älgfärs   
400 g älgfärs (eller valfri färs)
1 st vitkålshuvud
1 st lök, gul
1 st ägg
0.5 dl grötris
1 dl vatten
2 dl mjölk
2 msk sirap, ljus
  Smör till stekning
  Salt & peppar
Sås   
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
 grädde
  
  
  

Så här gör du

    1. Koka riset enligt förpackningen och låt det svalna.
    2. Finhacka löken, fräs i smör och låt det svalna.
    3. Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
    4. Koka bladen mjuka och plocka bort när de börjar lossna. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka.
    5. Blanda färsen med risgröt, lök, ägg, salt och peppar till en ganska lös smet. Tillsätt några droppar fond, så lyfter smakerna ännu mer.
    6. Lägg en stor matsked färs i varje kålblad. Vik ihop till ett paket, stick eventuellt i tandpetare om det inte håller ihop.
    7. Lägg dolmarna med skarvarna ner i en smord ugnsform.
    8. Häll smält smör och sirap över dolmarna. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Håll koll och ös dolmarna lite då och då.
    9. Rör ihop crème fraîche med lingon och viltfond och ställ i kylen till servering.
    10. Koka ihop grädde och viltfond. Tillsätt eventuellt lite vatten, beroende på vilken konsistens du önskar.
    11. Häll såsen över dolmarna och fortsätt grädda i ugnen i 10-15 minuter.

Till servering:
Pressad potatis och den kalla lingonsåsen

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (1)
1.0/5
Mindre än 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond