Vegetariska kåldolmar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Matiga och supergoda vegetariska kåldolmar fyllda med svamp, lök och couscous och smaksatta med Brynt Schalottenlökfond eller Grönsaksfond.

I receptet för Vegetariska kåldolmar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlökfond alt. Grönsaksfond eller Eko Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vegetariska kåldolmar

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

8 st savoykålsblad (stor)
200 g skogschampinjoner
200 g ostronskivling
1 st gul lök
1 msk Bong Touch oF Taste Brynt Schalottenlökfond alt. Grönsaksfond alt. Eko Grönsaksfond
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 dl couscous, kokt och avrunnen
  salt och svartpeppar
  smör och rapsolja

Så här gör du

  1. Koka kålbladen några minuter i vatten, kyl dem sedan i iskallt vatten.
  2. Skär bort den tjocka stocken/nerven och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  3. Hacka löken, klyfta champinjonerna och dela ostronskivlingen i bitar.
  4. Stek lök och svamp sakta i smör i 5 minuter.
  5. Slå i soja och fond och låt det koka in.
  6. Lägg allt i en mixer/matberedare och kör till en grynig massa.
  7. Lägg i couscousen och kör ytterligare 5 sekunder.
  8. Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
  9. Fördela fyllningen på kålbladen, vik ihop till fina dolmar och fäst ihop dem med tandpetare.
  10. Stek dem i smör och olja tills de är genomvarma och har fått fin färg.

Servera tillsammans med kall sås och sallad.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond