Vild biff Rydberg

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En svensk klassiker – biff Rydberg som smakar fantastiskt underbart. Vi använder oss av viltkött och boostar övriga smaker med Viltfond.

I receptet för Vild biff Rydberg rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Vild biff Rydberg

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

Senapsdressing:   
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk pepparrot, nyriven
 msk honung, flytande
  salt och peppar
4 msk smör
600 g innanlår av vilt, t ex hjort eller rådjur
2 st gula lökar
 potatisar
1 dl rapsolja
3 msk smör
2 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger, god
2 tsk Touch of Taste Viltfond
  salt och peppar

Så här gör du

Börja med dressingen

  1. Vispa grädden lätt
  2. tillsätt alla ingredienser till såsen.
  3. Vispa vidare några sekunder tills allt är blandat och den fått fin konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ställ i kylen.
  6. Skala löken och potatisarna.
  7. Tärna kött, lök och potatis i jämna kuber, ca 1*1 cm.
  8. Stek löken i 2 msk smör på försiktig värme i 15 minuter tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  9. Stek/fritera potatisen i oljan på hög värme tills den är mjuk och gyllenbrun.
  10. Stek köttet hastigt i 2 msk smör i en mycket het panna.
  11. Smaka av allt med salt och peppar.
  12. Deglasera stekpannan med vatten, fond och vinäger, låt det koka ihop tills ca 1 dl återstår.
  13. Lägg upp kött, lök och potatis på tallrikar
  14. skeda skyn över köttet och servera med dressingen.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

1,5 timme varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond