Vilt Ragu med sidfläsk och palsternacka

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Denna ragu är en fantastiskt god vilträtt med härliga höstsmaker. Kombinationen viltkött, rökt sidfläsk och Kalvfond är superb. Måste bara provas!

I receptet för Vilt Ragu med sidfläsk och palsternacka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vilt Ragu med sidfläsk och palsternacka

Ingredienser

Ca 1,5-2 timmar
4

portioner

800 g grytbitar av vilt
150 g rökt sidfläsk
2 st palsternackor
2 st gul lök, små
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 dl rött vin
15 st syltlökar, inlagda, avrunna
  några kvistar timjan och rosmarin
Till servering   
  kokt potatis, bulgur eller ris
  

Så här gör du

  1. Klyfta löken, strimla fläsket och skär palsternackan i bitar.
  2. Hetta upp en rymlig gryta, lägg i fläsket och när det börjat släppa fett så bryn grytbitarna hastigt på hög värme.
  3. Tillsätt sedan palsternacka, lök, syltlök och tomatpuré.
  4. Låt det bryna ytterligare någon minut under omrörning.
  5. Pudra på mjölet, rör om och tillsätt sedan vin och 4 dl vatten och fond.
  6. Låt grytan sjuda sakta under lock i cirka 1,5 timmar.
  7. Grytan är klar när köttet är mört och såsen smakar kraftigt och mustigt.
  8. Servera med kokt potatis, bulgur eller ris.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond