Viltkött

Vild kålpudding

I receptet för Vild kålpudding rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 8

90 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 2 st vitkålshuvud
  • 4 msk smör
  • 4 msk sirap
  • 2 msk vinäger, mild vit
  • 1 kg viltfärs - kombinera gärna olika färser, t ex älg och vildsvin för att få saftigare resultat
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 2 stora potatisar, kokta, kalla
  • 2 msk Touch of Taste Viltfond
  • salt och peppar
  • Till servering
  • rårörda lingon, gurka, potatis och sås

Så här gör du

  1. Dela och skär bort stocken i kålhuvudena.
  2. Strimla kålen, skölj den i kallt vatten och låt den sedan torka på en handduk.
  3. Stek kålen i smöret på hög värme.
  4. När den fått fin gyllenbrun färg så tillsätt sirap och vinäger, smaksätt med salt och peppar.
  5. Ställ den sedan åt sidan så den svalnar.
  6. Blanda färsen med pressad kall potatis, fond, vatten, salt och peppar. Färsen skall ha lös konsistens.
  7. Lägg 1/3 av kålen i botten på en ugnssäker form.
  8. Bred över ½ av färsen och täck med 1/3 av kålen.
  9. Fortsätt med ett lager färs och avsluta med resterande kål.
  10. Grädda i ugn, 175 grader i ca 45 minuter.
  11. Servera tillsammans med rårörda lingon, gurka, potatis och sås.

 

Produkter