Svinnsmarta köttbullemackor med rödbetssallad

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ta vara på köttbullarna från julbordet och skapa en smakrik macka med krispigt stekt kavring, hemgjord rödbetssallad med grönt äpple, dijonsenap och Grönsaksfond, samt picklad rödlök som topping. Ett enkelt och hållbart recept som passar perfekt till mellandagarna, lunch eller som del av ett juligt mingel. Klart på ca 15 minuter!

I receptet för Svinnsmarta köttbullemackor med rödbetssallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Svinnsmarta köttbullemackor med rödbetssallad

Ingredienser

Ca 15 minuter
4

portioner

  Köttbullar som är kvar från julbordet
4 skivor grovt bröd eller kavring
  Smör
  Picklad rödlök (se länk till recept i instruktionerna)
Rödbetssallad   
400 g inlagda rödbetor, tärnade
1.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 st grönt äpple, skalat och rivet
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
  Salt, peppar och socker

Så här gör du

  1. Blanda samman allt till rödbetssalladen, smaka av med salt, peppar, socker och fond.
  2. Stek kavringen krispig i smör.
  3. Toppa det nystekta brödet med rödbetssallad, skivade köttbullar och avsluta med Picklad lök.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 3 timmar och 30 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond