Oxfilé ”Rossini” med Anklever och Tryffelsky

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Oxfilé ”Rossini” med ljuvlig smak av madeira, rött vin, fond, timjan, tryffel och anklever. En perfekt huvudrätt när du vill bjuda på det lilla extra – som till nyår.

I receptet för Oxfilé ”Rossini” med Anklever och Tryffelsky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Oxfilé ”Rossini” med Anklever och Tryffelsky

Ingredienser

Ca 1 timme 10 minuter
4

portioner

800 g oxfilé
1 dl rödvinsvinäger
1 st salt och grovmald svartpeppar
2 dl strösocker
3 dl vatten
200 g palsternacka
100 g steklökar, röda små
100 g ostronskivling
100 g skogschampinjoner
100 g brytbönor
3 st schalottenlökar
2 msk rörsocker
1 st lagerblad
3 st timjan, färsk kvistar
3 msk balsamicovinäger
3 dl rött vin
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
  anklever
  tryffelolja efter smak
  smör
  rapsolja
  maizena
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 130°C.
  2. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från oxfilén. Stycka filen i fyra lika stora delar, salta & peppra.
  3. Koka upp en 1-2-3 lag. Skala de röda steklökarna och låt de koka upp i lagen. Ställ åt sidan med lock på.
  4. Skala och dela palsternackorna i jämnstora bitar. Dela och skär svamparna samt brytbönorna till önskad storlek. Lägg åt sidan.
  5. Skala och dela schalottenlökarna i mindre bitar. Smält rörsockret i en kastrull på medelhög temperatur. Tillsätt schalottenlök, lagerblad och timjan. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt sedan balsamicovinägern och rödvinet. Låt reducera till 1/3, tillsätt Bong Touch of Taste Oxfond. Låt sjuda ihop några minuter, sila av. Smaka av med madeira, och tryffelolja samt eventuellt mer fond, salt, peppar och en klick smör. Samt red av såsen till önskad konsistens.
  6. Bryn oxfiléerna i en stekpanna på medelhög temperatur i olja tills de fått önskad färg. Tillsätt en klick smör, några kvistar timjan och någon klyfta krossad vitlök. Lyft över allt till en ugnsfast form och baka i ugn till önskad innertemperatur, cirka 55°C för medium. Låt vila 5-10 minuter innan eventuell tranchering.
  7. Stek palsternackorna och svampen gyllenbrun i olja och smör. Tillsätt brytbönorna och de inlagda steklökarna smaka av med salt och peppar.
  8. Putsa och skiva anklevern och stek hastigt i het stekpanna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond