Coq au vin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En klassiker där vi njuter kyckling i stället för tupp. En mustig gryta med smak av vin, vitlök, rökt sidfläsk, timjan, lagerblad och kycklingfond.

I receptet för Coq au vin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Coq au vin

Ingredienser

Ungefär 1 timme 30 minuter
4

portioner

600 g kycklinglårfilé
  smör och olja att steka i
140 g sidfläsk, varmrökt
2 st vitlöksklyftor
1 st lök, gul
6 st champinjoner, färska stora
2 dl rött vin
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
4 st lagerblad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk maizena
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i grova bitar.
  2. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Strimla fläsket och skala och hacka vitlöken.
  4. Skala och skär löken i halvmånar.
  5. Dela champinjonerna i kvartar.
  6. Stek kycklingen i lite olja och smör i en stekgryta tills den fått färg.
  7. Häll på vin och fond. Fyll på med vatten så det precis täcker.
  8. Lägg i lagerblad och timjan.
  9. Koka sakta under lock i cirka 20 min
  10. Stek fläsk, vitlök, gul lök och svamp i lite smör i en stekpanna. Häll ner i grytan med kyckling.
  11. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan.
  12. Koka på svag värme ytterligare några minuter.

Tips!

Vi har valt att använda kycklinglårfilé eftersom det finns mer insprängt fett i denna styckningsdel. Kycklingbröstfilé blir torrare då denna del saknar det insprängda fettet.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond