Gratinerad fiskgryta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En riktigt krämig och god gratinerad fiskgryta som passar både till vardag och till fest. Servera gärna med pressad potatis!

I receptet för Gratinerad fiskgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gratinerad fiskgryta

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

600 g fiskfilé, t ex torsk
1 dl lagrad ost, riven
200 g räkor, skalade
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk 3%
2 dl grädde 40%
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
  färska örter, t ex dill
  salt och svartpeppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Dela fisken i fina bitar, se till så att den är torr på ytan.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form.
  3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölk, grädde och fond.
  4. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter.
  5. Smaka av med fond, salt och svartpeppar.
  6. Lägg räkorna på fisken, ringla över såsen och strö på osten.
  7. Gratinera 10-12 minuter i ugn, 175 grader.
  8. Gratängen är klar när fisken är genomvarm och den fått fin färg.
  9. Strö på örter och servera tillsammans med pressad potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond