Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rådjursfilé med enbärsgräddsås och kryddig äppelchutney. Såsen får sin goda smak av lök, palsternacka, vitt vin, Viltfond med kantarell och enbär. Servera med potatiskaka eller ugnsrostade potatisar. En riktigt festmåltid!

I receptet för Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

Kött   
600 g rådjursfilé
  timjan, salt och peppar
  smör
Sås   
1 st bananschalottenlök
0.5 st palsternacka
1 krm timjan, torkad
5 st enbär, krossade
0.5 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk äppelcidervinäger
Äppelchutney   
500 g äpplen
0.5 dl råsocker
1 st rödlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, skivad
0.5 st chili, röd finhackad
15 st aprikoser, torkade strimlade
1.5 msk ingefära, riven
1 st kanelstång
2 msk ättika
  salt och peppar
  

Så här gör du

Kött

  1. Sätt ugnen på 100°C. Putsa rådjursfilén och krydda, bryn i panna.
  2. Stek sedan i 100º i varm ugn till en innetemperatur på 58º (medium).

Sås

  1. Skala schalottenlök och palsternacka, skär sedan i bitar och fräs med timjan och enbär.
  2. I en kastrull, tillsätt vitt vin. Slå på vatten och viltfond och vispgrädde, koka ihop.
  3. Sila och smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger.

Äppelchutney

  1. Skala och skär äpplen i bitar och koka till mos med råsocker.
  2. Tillsätt rödlök, vitlök, chili, aprikoser, ingefära samt kanelstång.
  3. Avsluta med ättika och koka tills löken blir mjuk. Låt svalna.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
ca 10 min + 3 timmar i frys
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond