Potatispakora med yoghurtdip

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Pakora – Indisk, vegetarisk munsbit med en mild smak av vitlök. Njut den friterade pakoran tillsammans med en sval raita och något kallt att dricka!

I receptet för Potatispakora med yoghurtdip rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Potatispakora med yoghurtdip

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

 potatisar, mjöliga stora
1 st lök, gul strimlad
1 dl persilja, färsk finhackad
1 msk citron, skalet av finrivet
1 msk vitlök, finriven
3 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten till smeten
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  olja till fritering

Så här gör du

  1. Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten och låt dem sedan kallna (de skall vara halvkokta). Riv sedan potatisen på den grova sidan.
  2. Blanda samman alla ingredienserna och låt det vila 10 minuter.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull eller fritös, oljan skall vara ca 175 grader.
  4. Forma spretiga bollar av smeten och fritera dem några minuter tills de blivit gyllenbruna och knapriga.

Servera bollarna tillsammans med yoghurtdip som snax, tillbehör eller vegetarisk varmrätt.

Recept på raita hittar du här!

Prova även vår gurkraita. Du hittar receptet till gurkraita här!

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Mindre än 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond