Prästens Västerbottenostpaj

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fyllig ostpaj med fantastisk smak av karamelliserad lök, prästost och västerbottensost. Det krispiga pajskalet får en extra touch av Kantarellfond.

I receptet för Prästens Västerbottensostpaj rekommenderar vi både Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond och Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Prästens Västerbottenostpaj

Ingredienser

Ungefär 1 timme 15 minuter
8

portioner

Pajskal   
3 dl vetemjöl, special
100 g smör, kallt
1 dl kvarg
2 tsk Bong Touch of Taste Kantarellfond
 flingsalt
Fyllning   
2 st ägg
2 st äggulor
2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
3 dl prästost, riven
7 dl västerbottensost, riven
3 dl grädde
  smaka av med salt och peppar
  
  

Så här gör du

Börja med pajskalet.

  1. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål.
  2. Arbeta degen tills den blir smulig, tillsätt kvarg, fond och salt.
  3. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform.
  4. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen.
  5. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter.

Fyllning

  1. Rör ihop ägg, äggulor, fond och ost.
  2. Tillsätt grädden försiktigt (vispa inte).
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond