Marinerade rotfrukter ”Kallrökt lax-stil”

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Om man gillar hur kallrökt lax smakar men vill ha ett fräscht vegetariskt alternativ så har vi det perfekta receptet. Rotfrukter som morot, betor och schalottenlök som marinerats och smakar helt ljuvligt.

I receptet för Marinerade rotfrukter “Kallrökt lax-stil” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Marinerade rotfrukter "Kallrökt lax-stil"

Ingredienser

Under 10 minuter
4

portioner

500 g rotfrukter, skalade, tunt skivade t ex morot, betor och schalottenlök
Inläggningslag   
4.5 msk vatten
3 msk socker
1 msk ättika 24%
  Liquid smoke / rökarom
1 tsk Touch of Taste Grönsaksfond, Ekologisk Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
  svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Koka upp alla ingredienserna till lagen och kyl den.
  2. Lägg grönsakerna i en tight burk och låt det marinera ca 30 minuter i kyl (tills grönsakerna fått fin smak och har krispet kvar).
  3. Låt lagen rinna av.
  4. Lägg upp på serveringsfat och toppa med örter

OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond