Fetagratinerad tomatsoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Egengjord tomatsoppa med härliga smaker av vitlök, balsamvinäger, grönsaksfond, serveras med baguette som gratinerats med fetaost. Så gott!

I receptet för Fetagratinerad tomatsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Fetagratinerad tomatsoppa

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
2 burk krossade tomater av god kvalitet
2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
  salt och peppar
Till servering   
8 skivor baguette
100 g fetaost
2 msk olivolja
  
  

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök några minuter i olivolja.
  2. Rör i tomatpuré och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
  3. Slå i tomaterna, vinägern och fonden, låt det sjuda sakta i 30 minuter (späd med vatten om soppan blir för tjock).
  4. Smaka av med fond, salt och peppar (tillsätt eventuellt en nypa socker om soppan känns för syrlig).
  5. Lägg baguetten på en plåt, smula på osten och ringla över olivolja.
  6. Gratinera i ugn, ca 5 minuter på 220 grader tills det blivit gyllenbrunt och knaprigt.
  7. Servera soppa i varma tallrikar toppad med baguetten.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 30 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond