Viltgryta med smak av Kantarell

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Mustig gryta med vilt och kantareller. Den goda smaken kommer av viltkött, enbär, kantarell, lagerblad och morot. Vi använder både Kantarellfond och Viltfond.

I receptet för Viltgryta med smak av kantarell rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Kantarellfond och Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Viltgryta med smak av Kantarell

Ingredienser

Ca 2 timmar
4

portioner

1 kg rådjur eller hjortbog, skurna i tärningar (ca 3 x 3 cm)
  smör att steka i
3 st morötter, skalade och grovslantade
2 st lök, gul medelstor, hackad i grova bitar
5 st enbär, krossade
1 st lagerblad
150 g kantareller, färska rensade i delar
2 dl vispgrädde
1.5 l vatten
0.5 dl vinäger, röd
3 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
3 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Bryn köttet i en stekgryta.
  2. Tillsätt grönsaker, kryddor samt kantareller.
  3. Slå över vatten, fond och vinäger. Låt puttra i ca 1,5 timme.
  4. Smaka köttet så att det är mört.
  5. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt koka upp och red eventuellt av med maizena utrörd i vatten.
  7. Servera med gelé, gurka och potatismos smaksatt med kantarellfond och persilja.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (3)
5.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter5
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond